LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dilluns, 14 de març del 2011

Excavació sota el paviment del "Criptopòrtic" de Can Modolell (Cabrera de Mar).

Les presents fotografies, volen ser sobretot un petit homenatge als membres de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró que varen participar en l'excavació del jaciment de Can Modolell (Cabrera de Mar). L'any 1983 es va procedir a aixecar algunes de les pesades lloses de granit del paviment de l'anomenat "Criptopòrtic", a fi d'efectuar una cata, i després es tornaren a col.locar. Per dur-ho a terme, va ser necessari un esforç físic important, del que donen fe les imatges que avui presentem. L'excavació posà al descobert cinc estrats sota l'empredrat, el més modern dels quals es va datar en el segle II dC , per la presència de sigil.lata africana A, formes Lamboglia 10 i 4/36; en aquest mateix estrat aparegué una peça important del jaciment: la tabula ansata de Flavius Moschus.
Podeu consultar el treball que es va publicar sobre el "Criptopòrtic" punxant aquí.
Algunes de les persones que participaren en l'aixecament de les lloses del "Criptopòrtic" foren: Joan Bonamusa Roure, codirector de l'excavació; Josep Garrido Salazar, Joan Noé Pedragosa (EPD), Jaume Turà Dalmau (EPD), Alfons Palau Diví, Antoni Daniel Lou Martínez, Sergi Bonamusa Turon, Ramon Gay Bosch i perdoneu si em deixo algú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...