LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 16 de juliol del 2011

La via romana de Parpers (Argentona) podria ser declarada bé cultural d'interès nacional

Foto: pont de la via de Parpers, a Argentona (Maresme).
Autor: Jaume Vellvehí.

La via romana de Parpers, al terme d'Argentona, podria ser declarada bé cultural d'interès nacional per la Generalitat de Catalunya, la qual cosa li atorgaria la màxima protecció que pot tenir un monument d'aquesta naturalesa. A aquesta fi se li incoa expedient, mentre s'arxiva el de declaració de monument històricoartístic.
Ens sembla bé que es protegeixin els monuments, però a la hora de la veritat, potser les declaracions legals no són tan efectives com haurien de ser; així veiem que la vil.la romana de Sentromà, a Tiana, situada dins un conjunt ja fa temps declarat com a bé cultural d'interès nacional, pateix un procés de degradació, com s'informa en una entrada anterior, mentre que el conjunt de Burriac, a Cabrera de Mar, espera des de fa vint-i-vuit anys aquesta declaració, ja que no s'han fixat els límits a protegir.





4 comentaris:

  1. Doncs vinga...28 anys d'espera són suficients...que hi hagi sort :)

    ResponElimina
  2. Hola, Rafael! espero que no tardem tant en poder tornar a llegir els teus poemes...he,he! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Noia...els cranc diuen que esten llunats...jo vaig neixer el 21-7-69...hora espanyola...l'home arribava a la Lluna en aquell moment...jjj...fes numeros doncs, després d'estiu espero tornar...a la botiga ara massa feina, i tot i que realment els poemes els faig en 5 minuts haig de tenir el cap clar...i ara clar no veig res...escolta, sapigues que no faig més cometaris dels teus posts, pk realment són una pasada...que es pot dir, els teus coneixements són molt grans i m'agrada com els poses per escrit.
    Una abraçada...jo et continuú llegint :)

    ResponElimina
  4. Això de néixer quan l'home arribava a la Lluna ha de marcar, de ben segur! Me n'alegro que la botiga vagi bé, això ja és molt, i que duri. Moltes gràcies pels teus elogis!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...