LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

divendres, 23 de desembre del 2011

Un campament militar a la Ilturo romana?








Pel seu interès, publiquem de nou aquest article, alhora que us desitjem BON NADAL I UN ANY 2012 MILLOR QUE EL QUE SE'N VA.

Autor: Joan Francesc Clariana
 
Podria haver-hi hagut presència de legionaris o alguna mena de campament militar romà a Ilturo?. Fora molt possible i, a més, si comparem les fotografies de Can Benet amb les del campament romà d' Oedenburg, a Bisheim-Kunheim (Alsàcia, França). No obstant, ara per ara, provinents dels jaciments del centre de Cabrera de Mar, encara no s’han trobat suficients vestigis materials per assegurar-ho de forma concluent, però les línies de la recerca arqueològica van en aquesta direcció. En canvi en el poblat ibèric de Burriac (la troballa de la punta d’un pilum i d’un ornament de cavalleria de l’exercit romà) i a Can Modolell (també un ornament de cavalleria) hi ha testimonis que ajuden a poder començar a construir una hipòtesi en aquest sentit.
Fotografies: De dalt a baix: planta de Can Benet (Cabrera de Mar); planta del campament romà d'Oedeburg; esquema d'un campament militar romà; planta del campament de Haltern (Alemanya).

2 comentaris:

  1. Rosa Isabel desitjar-te un molt feliç any 2012, que siguis feliç i que puguis escriure i llegir molt i molt...com tenim el de " Una estrella anomenada Henry"...a tu...t'agradarà :)

    ResponElimina
  2. Que tinguis un bon any, Rafael i que ens segueixis obsequiant amb els teus poemes! No he trobat el llibre en qüestió de moment

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...