LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dilluns, 23 de gener del 2012

Josep Miquel Modolell i Ros, Fill Predilecte de Cabrera de Mar (2)






Fotografies: M. T. Diví. Podeu ampliar la imatge clicant al damunt.
De dalt a baix: el Sr. Josep Miquel Modolell, en l'acte del seu nomenament com a fill predilecte de Cabrera de Mar; Póster de les principals obres que el Sr. Modolell a escrit o ha editat; Parlament de la Dra. Isabel Rodà; Parlament del Dr. Joan Bonamusa; Lliurament del títol al Sr. Modolell per part de l'Alcalde, Sr. Jordi Mir.

Text. Joan Francesc Clariana i Roig.

El passat divendres 20 de gener, va tenir lloc a la "Sala Nova" de l'Ajuntament de Cabrera de Mar, plena de gom a gom, l'homenatge i entrega del títol de fill predilecte al Sr. Josep Modolell. Varen intervenir en el mateix: la Dra. Isabel Rodà, catedràtica i directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, el Dr. Joan Bonamusa de la Secció arqueològica del Museu de Mataró, el Dr. Víctor Revilla de la Universitat de Barcelona i el Sr. Esteve Rodés president de la Fundació Burriac, que varen glossar la trajectòria personal del Sr.Modolell en l'àmbit de la recerca històrica local i del mecenatge i promoció dels valors històrics i arqueològics de Cabrera de Mar. A continuació, l'alcalde de Cabrera, Sr. Mir, després d'un breu discurs, va fer entrega del diploma o document acreditatiu de la distinció com a "fill predilecte" del municipi de Cabrera de Mar a nom del Sr. Josep Miquel Modolell i Ros.
Seguidament, el Sr. Modolell, va dirigir unes emotives paraules d'agraïment a tots els assistents a l'acte, recordant els origens de la seva inquietud vers la història i arqueologia del seu estimat poble, esmentant com el contacte amb figures com Puig i Cadafalch, Marià Ribas, Bonet Garí, i tants altres, li havien contagiat "una espurna" de la seva passió pel coneixement del passat. Va recalcar en la necessitat de potenciar la difusió i promoció dels valors arqueològics de Cabrera com a futur motor econòmic i cultural i que, a tal efecte, la donació que es va fer en el seu moment dels Clos Arqueològic de Can Modolell a la Fundació Burriac pot contribuir-hi en aquest sentit. També va recordar, emotivament, a la seva esposa, Núria, traspassada recentment.
L'acte va cloure amb un llarg aplaudiment de tots els assistents.
El premi ha estat un reconeixement i distinció merescuda per tota una vida dedicada al coneixement, recerca, difusió i salvaguarda de la història i el patrimoni antic del seu estimat poble de Cabrera de Mar.
Precisament, avui, dia 23 de gener, el Sr. Modolell, compleix 91 anys. Des d’aquí volem fer-li arribar la més expressiva felicitació.

Podeu també llegir la notícia en els següents blocs:
Fundació Burriac
Maresme Medieval 

Altres notícies sobre Josep M. Modolell publicades en aquest bloc:
Josep Miquel Modolell i Ros, Fill Predilecte de Cabrera de Mar (1)
Sota Terra dedica un dels seus programes a Can Modolell.
En memòria de la senyora Núria Julià i Costa
Ciutadans de Cabrera soliciten un acte de reconeixement vers Josep Miquel Modolell. 
Presentació d'un nou llibre d'estudis d'arqueologia i història de Cabrera de Mar. 
Publicació d'un nou llibre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...