LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

dissabte, 1 de juny del 2013

La processó de Divendres Sant, Patrimoni Cultural de la ciutat de Mataró





Imatges: Processó de Divendres de Setmana Santa a Mataró durant els anys 50. En la primera, començant per dalt, podem veure la "Soledat", de Jordi Arenas. Són fotografies d'autor anònim, possiblement un fotògraf professional, tenint en compte la qualitat del flash que utilitzava en aquells anys. Procedència: arxiu de Joan Francesc Clariana Roig.

La processó de Divendres Sant s'ha unit a la Missa de les Santes i els Pastorets com a Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró, en una sessió de l'Ajuntament de la Ciutat celebrada el propassat dia 24 de maig, presidida per l'alcalde, Joan Mora i al que assistiren representants de totes les germandats i confraries. Jesús Moya, copresident de la Comissió de Setmana Santa, fou l'encarregat de recollir el pergamí de reconeixement.
Xavier Alarcon va pronunciar una conferència sota el títol: "La Setmana Santa i Mataró: pinzellades d'una llarga trajectòria en comú", i en la que va fer un repàs de la història de les commemoracions de Setmana Santa al llarg de la història, i la seva continuitat en el temps des del segle XV, i amb la salvetat de la seva prohibició el 1760 i durant la II República.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...