LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

diumenge, 22 de febrer del 2015

Josep Maria Rovira publica un estudi sobre la seva web "Patrimoni de Cabrera de Mar"

Una de les imatges de la web "Patrimoni de Cabrera de Mar", en 3D, imatge que ofereix una reconstrucció del poblat ibèric de Burriac.

Sens dubte la web didàctica "Cabrera de Mar. Arqueologia i Patrimoni" és una de les més conegudes i que més defineix al nostre poble i al seu ric patrimoni cultural.
El present treball vol donar-vos a conèixer, i posar al vostre abast, un treball que Josep Maria Rovira Juan, arqueòleg i professor, ha publicat sobre la confecció d'aquesta pàgina i el seu mètode de treball, publicació que ha estat presentada i publicada al "II Congreso Internacional de Arqueología e Informática Gràfica, Patrimonio, Innovación arqueológica 2.0". La tasca de Josep M. Rovira ha estat possible gràcies al suport de diverses persones i entitats.


Comunicació “Web didáctica: “Cabrera de Mar, arqueologia i patrimoni”. Un ejemplo de reconstrucción o anastilosis virtual de yacimientos y paisajes arqueológicos íberos, romanos y medievales. La infografía al servicio de la arqueología, del patrimonio y de la educación”. Josep Maria Rovira
 II CONGRESO INTERNACIONAL DE ARQUEOLOGÍA E INFORMÁTICA GRÁFICA, PATRIMONIO E INNOVACIÓN, ARQUEOLÓGICA 2.0

II INTERNATIONAL MEETING ON GRAPHIC ARCHAEOLOGY AND INFORMATICS, CULTURAL HERITAGE AND INNOVATION, ARQUEOLÓGICA 2.0

SEVILLA, ESPAÑA 16-19 JUNIO 2010
Publcada a la revista  VAR (Virtual Archaeology Review).  Volumen 1 Número 2. ISSN: 1989-9947 Mayo 2010



 Aquesta comunicació preten explicar el perquè del web de patrimoni deCabrera de Mar com diu l'autor en el primer i cinquè paràgrafs de la comunicació:

 ……“El presente trabajo se inició a principios del curso 2007-2008 cuando el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya concedió al autor una Licencia de Estudios retribuida, el que subscribe es profesor de instituto especialista en dibujo técnico, licenciado en Geografía y Historia y en la década de los 90 trabajó como arqueólogo dirigiendo unas excavaciones de urgencia”…..

……“El proyecto ha contado con la financiación de Caixa Catalunya (Obra Social) concedida al Grup d’Historia del Casal de Mataró, sociedad científica y cultural sin ánimo de lucro que tiene por finalidad el estudio y divulgación de la historia y demás ciencias sociales así como del Excelentísimo Ayuntamiento de Cabrera de Mar.

En el ámbito científico cuenta con la colaboració de DidPatri (Didàctica i Patrimoni). Del Departamento de Didáctica de las Ciencias Sociales de la Universidad de Barcelona, y el asesoramiento del Sr. Albert Martín (arqueólogo Municipal de Cabrera de Mar), el Sr. Joaquim Garcia (arqueólogo municipal de Mataró y del Sr. Joaquim Graupera (historiador)”.

Una web que combina el rigor científic i la didàctica amb un caràcter pràctic per a navergar-hi.

Podeu llegir l'article clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...