LES MURALLES D'ILTURO. Bloc de història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb la col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig.

divendres, 31 de juliol del 2015

Burriac, oblidat a la guia de jaciments arqueològics del Maresme

Imatge: Restes d'edificacions al poblat ibèric de Burriac (Cabrera de Mar). Foto: Rosa Isabel Garí Lleixa

Què passa amb el poblat ibèric de Burriac (Ilturo iber)? Fa més de 30 anys que es va incoar un expedient de Bé Cultural d'Interès Nacional i encara no s'ha resolt. Tampoc és esmentat en un mapa publicat per la revista d'Arqueologia "Desperta Ferro" i ara l'ignoren també les diverses entitats que han editat la "Guia de jaciments arqueològics del Maresme", si be en fan un breu esment a la pàgina 3. I no tan sols el nostre Burriac, sino també altres jaciments tan significatius i vistosos com l'aqüeducte romà de Pineda, la vil.la romana del Morer a sant Pol o la via romana de Parpers, a Argentona. En canvi s'esmenten uns càntirs (?) ibèrics procedents de Cabrera i guardats al Museu del Càntir d'Argentona.

BIBLIOGRAFIA

Jaciments arqueològics del Maresme. Edita: Costa de Barcelona. Amb la col.laboració dels Ajuntaments i Museus de: Teià, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de dalt, Cabrera de Mar, Argentona, mataró, Arenys de Mar. Amb el suport de: Consell Comarcal del Maresme i el Consorci per a la Normalització Linguística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...